Fullt upp

Jag har börjat skriva på min B-uppsats. Jag ska skriva om hälsobokslut, och jämföra hur Umeå kommun och Skellefteå kommun valt att jobba med detta. Jag vet inte riktigt varför jag valde det ämnet, men det är ganska intressant nu när jag har kommit in i det. Jag har nästan skrivit klart teoriavsnittet nu, så det går rätt bra. Jag har upptäckt att jag har en helt annan fokus och disciplin nu när jag har barn. Nu kan jag sätta mig ner och plugga koncentrerat medan dottern sover. Tidigare var det mycket ”jag ska bara” först, innan jag fick ro att plugga. Nu vet jag att jag har en begränsad tid och då utnyttjar jag den.

Idag har jag varit på föräldraträff också. En pappa och sju mammor med barn mellan tre och sju månader. Spännande. En flicka är född samma dag som min dotter och en av pojkarna är född två dagar efter, så det blir att man jämför en del 🙂 Dottern har fått lite nya kläder idag också, inköpta på Tradera, billigt och bra. Säljaren bodde också här i Umeå så det blev ingen fraktkostnad heller.

Jag har läst ”Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson under de senaste dagarna. Oj, vilken intressant läsning. Nog visste jag en hel del av det som stod där sedan tidigare, men boken innebar ändå ett uppvaknande. Framförallt eftersom jag helammar och det alltså är ytterligare en liten individ som får i sig alla onödiga tillsatser som jag stoppar i mig. Jag är verkligen inspirerad att lägga om min kost nu.

Jag läste ”Pauluns stenåldersguide” för några veckor sedan också, och även den gav mig många aha-upplevelser. Läs båda böckerna, ni kommer inte att ångra er!