God natt, min Nalle

God natt, min nalleGod natt, min nalle är en mysig godnattsaga på rim för de allra minsta barnen. Den handlar om ett barn som går runt och säger godnatt till sina leksaker och andra föremål innan hen själv ska lägga sig. Berättelsen bygger därmed på upprepning och blir rytmisk och härlig att högläsa.

God natt på kroken,

min röda kjol.

God natt till boken.

God natt, min stol.

Sist, men inte minst, säger barnet god natt till sig själv.

God natt nu, skrattet.

Jag väcker dig.

God natt, godnattet.

God natt till mig.

Det rytmiska inslaget och de sjungande rimmen blir extra framträdande i den godnattsång som finns längst bak i boken och som även kan avlyssnas ifall man scannar in en QR-kod som finns i boken. Perfekt komplement att lyssna på sången samtidigt som man bläddrar i boken och tittar på bilderna. Texten är skriven av Lotta Olsson. Illustrationerna av Anna Lindsten är verklighetstrogna, detaljrika och charmiga, mestadels i blåa och röda toner.

Det här är min treårings absoluta favoritbok just nu. Vi läser den och lyssnar på godnattsången ett stort antal gånger varje dag och hon har nästan lärt sig den utantill, så hon sjunger den numera själv också när hon nattar dockorna. En jättefin godnattsaga som varmt rekommenderas till de minsta barnen.

God natt, min Nalle är utgiven av Bonnier Carlsen och finns att låna på biblioteket eller köpa på Adlibris eller på Bokus.