Gör dina egna leksaker

Jag tyckte att titeln på Gör dina egna leksaker lät himla kul, just för att det kan vara kul att ge bort egengjorda leksaker till egna eller andras barn. Jag trodde dock att boken handlade om många olika slags leksaker i olika material som man kan göra själv. Vet inte om det var otydlig info för boken eller om jag slarvläste. När jag fick hem Gör dina egna leksaker – 20 roliga och enkla projekt av Kate Haxell (Känguru bokförlag) så insåg jag att boken handlar om att sy mjuka leksaker. Jag gillar att pyssla, men just att sy har jag inte riktigt fastna för, så det var lite tråkigt. Men för den som gillar att sy är detta en bra inspirationsbok. Där finns 20 beskrivningar på leksaker till barn i alla åldrar, exempelvis mjukisdjur och dockor, men också klossar och bönpåsar. Alla beskrivningar är lätta att följa och det finns tydliga beskrivningar på hur man kan dekorera sina leksaker med applikationer, broderier eller annat.