Hästgalen

HästgalenHästgalen är första delen i nya hästbokserien Ina Scot av Anette Eggert. Boken handlar om en tjej som heter Ina som älskar hästar och drömmer om att få börja lära sig rida på ridskola. Under sin säng har hon en burk med pengar som hon har sparat. Det räcker till en halv termin på ridskolan, resten har hennes mamma lovat att betala. Fast nu när Ina äntligen har fått ihop tillräckligt med pengar vill mamma ändå inte låta henne rida. Hon tycker att ridning är för farligt! Hur ska Ina kunna få sin mamma att inse att hästar är det bästa som finns?

Det här är en lättläst berättelse som så fint förmedlar kärleken till hästar och ridning, men den handlar också om att köpa för sina drömmar och hålla det man lovar. Boken vänder sig till barn mellan 6-9 år och framförallt tycker jag att den är perfekt för de yngre hästälskarna i målgruppen. Jag tror många kommer att känna igen sig i Inas längtan att få börja rida, och kanske många vuxna känner igen sig i Inas mammas hästrädsla… Senare i år kommer nästa bok i serien, Ridlängtan.

Hästgalen har fina, varma och känslofyllda illustrationer i färg av Annika Lundholm Moberg och den är utgiven av Opal. Boken finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.