Just-nu-enkät

Jag hittade en just-nu-enkät hos Enligt O som jag blev sugen att göra:

Vid sängen: Vid sängen finns faktiskt inga böcker för närvarande eftersom jag alltid har minst ett barn i sängen när jag ska sova, så där har jag slutat läsa. Kan jag inte somna blir det mobilen eller läsplattan. 

På soffbordet: Där ligger det just nu bara tidningar, främst Vi läser och tidningen Retro att bläddra i när jag ammar. 

I handväskan: Finns Barnbokens byggklossar av Maria Nikolajeva. Kurslitteratur.

I öronen: Jag håller på att lyssna på sista delen i Kristina Sandbergs triologi om Maj. Tyvärr går det långsammare än jag skulle önska.

På läsplattan: Den ligger oladdad sedan min senaste konferensresa, så där finns det bara gamla hyllvärmare. Eller vad man nu kallar det i digital form. 

Läser jag lite då och då: Svart sommar och Varm vinter av Åsa Anderberg Strollo ströläser jag lite i just nu. 

Borde jag läsa: Kurslitteratur. Både facklitteratur och skönlitteratur. Bland skönlitteraturen är det Tom Sawyer som står på läslistan. Bland facklitteratur är det Den kvalitativa forskningsintervjun.

På is: Det är nog ingen bok just nu, förutom alla hyllvärmare då förstås.

Bokklubbsböcker: Tyvärr är jag ju inte med i någon bokklubb, även om jag skulle vilja. Men Kulturkollo annonserade idag att nästa bokcirkelbok blir Frankenstein och eftersom jag faktiskt inte läst den ännu tänkte jag försöka vara med och cirkla om den. Har precis beställt den från biblioteket. I min utmaning Temaläsning 2016 är temat denna månad fantasy och övernaturligt, men jag har inte bestämt ännu vilka böcker jag skulle vilja läsa under det temat.

Längtar jag efter att få läsa: Åh, jag längtar efter att få sätta tänderna, eller åtminstone ögonen i, några av höstens alla nyutgivna böcker. Verkar vara en stark utgivning i höst med många nya böcker från mina favoritförfattare likväl som flera intressanta debutanter. 

3 andra böcker i min TBR-hög: Bjäran i PAX-serien. Jordstorm av Mons Kallentoft. Och så har ju min absoluta favoritförfattare Johanna Nilsson äntligen kommit ut med en ny bok som jag ser fram emot att läsa, Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med.

2 thoughts on “Just-nu-enkät

  1. Läsplattan är en förutsättning för att kunna läsa med små barn. Har du några speciella böcker som lockar i höst? Jag insåg just att jag helt missat att Karolina Ramqvist kommit med en ny bok. Den vill jag verkligen läsa!

Comments are closed.