Klimat- och miljölänkar

Här är några andra länktips som jag gillar:

Klimatsmart är en länksida. De vill framhäva alla klimatsmarta företag och organisationer och göra det lätt för konsumenterna att hitta klimatvänliga produkter och tjänster.
http://www.klimatsmart.se/

Klimatsmart är ett community där man kan registrera sig för att sedan lära känna och diskutera med andra miljö- och klimatmedvetna människor.
http://klimatsmart.tv4.se/

Asfaltsblomman är en guide till ekologisk mat, ekologiska kläder, restauranger och webbutiker.
http://www.asfaltblomman.se/

Frivillig enkelhet är en blogg, skriven av en kvinna som vill leva ett enklare liv, inklusive ekologisk medvetenhet och materiell enkelhet.
http://frivilligenkelhet.blogspot.com/index.html

Rädda världen är en blogg av en kille som dels vill leva miljövänligare själv och dels inspirera andra att göra likadant.
http://www.backmansbio.se/raddavarlden.htm

Rädda världen lite grann är också en blogg skriven av två personer som vill öka medvetandet för miljöfrågor. De skriver om ekologiska och rättvisemärkta produkter, men också om jämställdhet, sexualitet och integritet. De vill inspirera andra till att göra världen bättre, inom alla områden. Tyvärr är bloggen inte uppdaterad på länge nu.
http://raddavarlden.blogspot.com/

MiljöBloggAktuellt samlar många svenska och utländska bloggar som handlar om miljö- och klimatfrågor.
http://jordnara.typepad.com/

Lucas skriver i sin blogg att han är en 70-talist som börjat tänka bortom sig själv och börjat ta konsekvenserna av detta. Han har börjat tänka mer miljövänligt och vill med sin blogg inspirera andra.
http://lucastankar.blogspot.com/

På Naturskyddsföreningens hemsida kan man avge ett klimatlöfte. Genom att göra det så kan man visa hur viktig klimatfrågan är, och samtidigt få en extra morot till att själv förändra sin livsstil.
http://skarv.snf.se/klimatloftet/index.html

Bondens egen marknad anordnas på ett antal ställen i landet. Där kan man hitta närproducerade livsmedel av olika slag. Det finns här i Umeå under augusti och september. http://www.bondensegen.com/

På Forslunda Naturbruksgymnasiums gårdsbutik kan man köpa ekologisk mat. Det är öppet varje fredag och utbudet varierar efter säsong.
http://www.umea.se/forslunda/omforslunda/gardsbutiken.4.13c1b69101a982ca2a800043134.html