Kompisarna på förskolan

Maj och Zarah bråkar!  Mille går till förskolan

Kompisarna på förskolan är en ny bilderboksserie av Ellen Karlsson och Laura Di Francesco. De första två titlarna heter Maj och Zarah bråkar och Mille går till förskolan.

I Mille går till förskolan får vi ta del av en helt vanlig morgon hemma hos Mille. Han ska äta frukost, borsta tänderna, åka vagnen till förskolan och vinka hejdå till mamma. Men idag är det lite svårt att bli lämnad. Han vill inte att mamma ska gå. Han vill kramas och kramas lite till. Och vilken tur att Bosse och alla kompisarna finns på förskolan.

I Maj och Zarah bråkar så har Maj gjort en jättefin kaka i sandlådan. Men när hon råkar titta bort tar Zarah kakan och äter upp den. Nu blir det bråk på förskolan. Hur ska kompisarna bli sams igen?

Detta är en ny serie böcker som vänder sig till barn mellan cirka 1-3 år. Det handlar om vardagen på en förskola och man får lära känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma. Alla är olika och alla är kompisar. Alla djuren är olika slags djur och det är färgglada karaktärer som är lätt att relatera till och tycka om. Böckerna är helt skrivna på barns nivå, handlar om barns vardag och sådant som är viktigt för barn i förskoleåldern. De passar fint att läsa hemma men också att läsa på förskolan där man kan samtala om känslor och konflikter. Fler böcker kommer i serien under nästa år.