Sagosamlingar att ge bort i julklapp

Idag tänkte jag tipsa om några härliga sagosamlingar som passar bra att ge bort i julklapp. Böckerna passar alla åldrar.

        

Sagor, hyss och äventyr

I denna underbara bok utgiven av Rabén & Sjögren är många av de mest kända sagorna av Astid Lindgren samlade. Här finns till exempel Pippi, Madicken, Karlsson på taket, Emil, Allrakäraste syster och Jag vill inte gå och lägga mig. Sagorna är illustrerade av bland annat Ingrid Vang Nyman, Ilon Wikland, Hans Arnold, Kristina Digman och Björn Berg. En bra introduktion till Astrid Lindgrens värld och många timmars värdefull högläsning väntar.

Elsa Beskows Sagoskatt

Detta är en serie bestående av tre delar, Tripp, Trapp och Trull. Nyligen har del två, Trapp, utkommit och den innehåller många välkända sagor och visor, som Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin, Videvisan, Mors lilla Olle, Häxan Avundsjuka och ABC-resan. Samla alla tre delar i serien och ni får en oförglömlig sagoskatt. Böckerna utges av Bonnier Carlsen.

Den skimrande barnkammarboken

Barnkammarböckerna är riktiga klassiker. Den senaste i raden är Den skimrande barnkammarboken, en bok fylld med våra mest älskade barnsånger, vaggvisor, julsånger, rörelsesånger, födelsedagsvisor och dagislåtar. Bland annat finns sånger av Astrid Lindgren, Alice Tegnér, Hasse Alfredsson och Lennart Hellsing. En cd med 24 av sångerna medföljer. Utgiven av Bonnier Carlsen.

Bröderna Grimms kända sagor

Här finns åtta av Bröderna Grimms mest kända sagor samlade, som Snövit, Gröt-grytan, Lycko-Hans, Guldgåsen samt Hans och Greta. Alla rikt illustrerade av Val Biro.