Sex systerskap och några män senare

Sex systerskap och några män senare är skriven av Monica Gunne, Amelia Adamo och Susanne Hobohm. Författarinnor som alla är kända från media. Monica är idag en känd kolumnist och har tidigare arbetat som chef på Aftonbladet. Susanne är featurechef på Dagens Nyheter och Amelia driver flera tidningar bland annat Amelia. Tillsammans har de skrivit den här fiktiva historian om 3 framgångsrika singelkvinnor runt sextio.

Att åldras är inte alltid det lättaste. Det känner kvinnorna i boken av. I en värld där skönhet betyder så mycket är det svårt att åldras. Och livet är inte alltid enkelt. Det har sina upp och nedgångar. Men de tre singelkvinnorna i denna bok har alltid varandra. Deras starka vänskap går som en röd tråd genom boken. De finns där för varandra i medvind och motvind. Stöttar och guidar. I denna bok som handlar om kvinnornas karriärer, ensamhet, förändringar, längtan och mycket mer.

Vad tycker jag då om denna bok? Jag tycker att den är bra. Det tycker jag. Dock blev jag lite förvånad. Trodde att den skulle handla mindre om yta och att livet efter femtio som singel skulle se annorlunda ut. Det är mycket utseendefixering, långa arbetspass, tillfälliga förbindelser och nattsudd.