Smurfarna. Kul med siffror: läs, lek och lär

Smurfarna. Kul med siffror : läs, lek och lär (häftad)Smurfarna. Kul med siffror: läs, lek och lär – är en pysselbok där barnen får lära sig räkna från 1 till 10. Det är en bok full med pyssel med siffror och enkla räkneövningar med plus och minus. Bland annat får barnen hjälpa Djungelsmurfen att packa inför resan, räkna mössor, hitta roliga saker i bilderna, finna fem fel och färglägga med hjälp av siffror. Pysselboken är både rolig och pedagogisk och därför blir den ett bra hjälpmedel för att lära sig siffrorna, plus och minus. I den första halvan av boken tilldelas var och en av siffrorna upp till tio varsitt uppslag där man får lära sig siffran och pyssla lite med den aktuella siffran. I resten av boken finns siffer- och räknepyssel av olika slag. I hela boken får vi också möta Smurfarna, dessa klassiska blå figurer som vi vuxna känner igen från vår egen barndom och som en ny generation nu får möjlighet att lära känna.

Pysselboken vänder sig till barn mellan 3-6 år, men jag skulle säga från 4 år. Min soon-to-be treåring skulle inte klara av dessa pyssel, men däremot är min dotter som snart är 4½ väldigt intresserad och nyfiken på siffror, så henne passar den perfekt för. Sammanfattningsvis så är detta en rolig och underhållande, men samtidigt pedagogisk och lärorik pysselbok för barn.

Smurfarna. Kul med siffror: Läs, lek och lär är utgiven av Semic och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.