Sockerdöden

Sockerdöden är den åttonde boken i serien om Cato Isaksen. Boken handlar till en början om Kari Helene som är 24 år. Hon hade en gång en bror som dog. Det avfärdades som plötslig spädbarnsdöd. Men nu börjar Kari Helene minnas sådant som hände i samband med dödsfallet. Hon ringer till familjens bekant, Kripos-chefen (motsvarande Säpo) Martin Egge och ber att få träffa honom för att berätta allt hon kommer ihåg. Men han kommer inte till den planerade träffen. Han blir nämligen påkörd av en smitare och avlider senare. Denna händelse utgör startskottet för en spiral av våldsamheter som till slut eskalerar i en dramatisk upplösning.

Jag kom aldrig in i den här boken och efter ett tag lade jag undan den. Jag försökte läsa en av de tidigare böckerna om Cato Isaksen förut (Mörkermannen) och även den hade jag svårt att komma igenom. Böckerna är ju riktiga bästsäljare både i hemlandet Norge och här, och jag vet att många gillar böckerna. Men mig lyckas de alltså inte fånga. De är inte min smak helt enkelt. Böckerna är skrivna av Unni Lindell och utgivna av Piratförlaget.

One thought on “Sockerdöden

  1. Jag köpte alla böcker i serien utan att ha läst någon av dem, för norska deckare brukar ju vara bra. Nu har jag tagit mig igenom sju av dem och har alltså bara Sockerdöden kvar. Man kan med största säkerhet säga att det inte blir mer Unni Lindell för mig, jag blir mest bara irriterad på språkbruk, upprepningar och ovidkommande meningar. Inte mina favoritböcker alltså…

Comments are closed.