Sommarpåse Lyx – svar på frågorna

Här kommer svar på frågorna till Sommarpåse Lyx. Det kan komma att uppdateras under den kommande veckorna. Lägger en länk till inlägget i högerkanten så det blir lätt att kika in igen.

* Har du någon önskebok? Min pocket-önskelista finns att hitta i högerkanten.
* Vilken är den bästa bok som du har gett bort? Åh.. bra fråga. Får nog återkomma med det.
* Skulle du kunna tänka dig att ta emot beg. böcker? Ja, absolut, så länge de är i bra skick.
* Läser du på andra språk än svenska? Nej.
* Lyssnar du på böcker? (Mp3 eller cd?) Inte så ofta, men det kan vara roligt med en bra ljudbok i bilen.
* Vad tyckte du om att få i paket då du var liten? Pysselsaker, pennor, brevpapper och böcker.
* Har du gett bort något i present, som du egentligen själv skulle ha velat ha? Mmm, ett par smycken, böcker och säkert något mer också.
* Vilken slags smycken gillar du? Halsband, örhängen och ringar. Har aldrig armband. Gillar klassiska smycken. Skulle behöva förnya min smyckesamling, är less på det mesta jag har. Jag gillar Pilgrim också.
* Samlar du på något? Förutom böcker? Nej.
* Annan sysselsättning – än att läsa böcker? Skriva. Pyssla, framförallt virka. Sy ibland. Gillar retrotyger. Fota. Laga mat. Sällskapsspel. Umgås med familj & vänner.
* Vad gör du en perfekt sommardag? Ligger i hängmattan och läser. Eller leker med dottern. Tar en promenad. Äter jordgubbstårta i skuggan.
* Favoritfärg? Brun, lila, svart.
* Favoritland? Sverige, Norge.
* Favoritfilm och favoritteveserie? Jag ser inte så mycket på film, men gillar svenska deckare typ Beck & Wallander. Tv-serie: Cityakuten, Barnmorskorna.
* Var föddes du? Sollefteå. Har även bott några år i Höga kusten och ett år i Västerås innan jag hamnade i Umeå för 8 år sedan.
* Vilken plats på jorden gillar du bäst? Höga kusten. Föredrar landsbygd framför storstad.
* Är du allergisk mot något? Nej. Använder bara parfymfria produkter när det gäller skönhetsprodukter.
* Favoritgodis? Choklad. Mörk eller vit.
* Favoritdrink eller favoritdryck? Thé. Testar gärna nya sorter.
* Rent allmänt så gillar jag…. Barn, miljömedvetenhet, bokmärken, hemmagjorda saker, ekologiska produkter, inredning, att läsa, skriva & pyssla, språk, människor, personlig utveckling, att diskutera och lära mig nya saker.
* Rent allmänt så ogillar jag… Inskränkta människor, djurplågeri, fördomar, lakrits, mobbing.

* Favoritböcker är: deckare, reportageböcker, faktaböcker om föräldraskap, skrivande och språk, riktigt bra ungdomsböcker, självupplevda böcker.
* Genrer jag inte brukar läsa är: chic lit, sf, skräck, fantasy, historiska böcker, kärleksromaner.
* Övrigt om mig: Jag jobbar som frilansjournalist & författare. Har också utbildat mig till doula (en stödperson som är med under förlossningar). Är också kontaktperson. Jag är en ekonörd, gillar ekologisk mat och ekologiska produkter. Har en dotter på två år samt en sambo. Inga djur, men har haft djur sedan jag var liten. Bor i lägenhet.