Stora hälsoboken

”Stora hälsoboken” är ett samarbete mellan Apoteket och Brombergs förlag. Den finns att köpa bland annat på Apoteket. Det är en guide över allt som rör vår hälsa. Man får veta hur man ska göra för att hålla sig frisk, men också vad man gör när man blivit sjuk. Kroppen och dess organ förklaras ingående. Det finns också ett kapitel om hur livsmiljön påverkar vår hälsa. Ett annat kapitel behandlar hälsa ur ett helhetsperspektiv. Boken kan användas dels som uppslagsbok och dels som faktabok att läsa i från pärm till pärm.

Det som är unikt för den här boken är just att den fokuserar på hälsa och inte på sjukdom. Vanliga läkarböcker inriktar sig på sjukdomar, åkommor och hur man botar dessa. Den här boken inriktar sig på hälsa, hur man håller sig frisk och hur man vårdar sig själv. Det är en inspirerande och motiverande bok. Boken ligger dessutom helt rätt i tiden, eftersom vi nu gärna efterfrågar ett sundare liv och går mer mot ekomat än mot skräpmat.

Jag rekommenderar den här boken, den är intressant och inspirerande och dessutom har den fina bilder. Dock saknar jag information om naturläkemedel och kosttillskott. Eftersom jag tror på naturliga produkter och själv använder mig mycket av allt från naturligt smink till kosttillskott, så anser jag naturligtvis att det borde finnas information om detta i en komplett hälsoguide. Men om man kompletterar med en bra guide om naturläkemedel, så är boken ett måste i alla hem.