Var är min syster?

Det har blivit mycket bilderböcker nu, eftersom jag lånade hem en stor bunt till min dotter sist jag var på biblioteket. Här kommer ytterligare en, som är helt underbar!

Var är min syster av Sven Nordqvist

Det här är en underbar bilderbok. Sven Nordqvist har skapat ett myller av små djur och figurer i olika fantasifyllda landskap och miljöer. Berättelsen handlar om en muspojke som söker sin syster. För att hitta henne måste han tänka sig in i hur hon tänker, vart hon skulle vilja vara. Han och hans vän, den kloka farbrorn, åker till alla systerns favoritställen och letar henne. Till slut hittar han henne. På alla bokens uppslag finns systern med, som en kul grej, men det är svårt att hitta henne. Det är otroligt detaljrika bilder och barnen uppskattar mycket att bara sitta och titta på bilderna, berättelsen är inte det viktigaste i den här boken.