Världens coolaste bäbisnamn

babynames_swe2Världens coolaste bäbisnamn – med inspiration från dina favoritfilmer är en speciell namnbok, sammanställd och skriven av Fredrik Colting och Carl-Johan Gadd (Nicotext). Boken innehåller hundratals namn från såväl svenska som utländska filmer. Du kan välja namn efter skurken, hjälten eller den onda prinsessan. Vad sägs om Stig-Helmer, Hannibal eller Madicken. Eller kanske Kissy, Holly, Gurra eller Bullitt. Boken innehåller även roliga och annorlunda fakta om film.

Kanske man inte hittar sin bebis namn i den här boken – de flesta namn är för överdrivna, men man har garanterat en underhållande stund medan man bläddrar.

One thought on “Världens coolaste bäbisnamn

  1. Hej!
    Jag gillar dina tips och nu tänkte jag be om råd. Min fyraåriga dotter är övertygad om att det bara är killar som kan bli poliser och detektiver och brand”män”, och tror att jag mest pratar strunt när jag hävdar motsatsen. Tråkigt nog tycker jag att de flesta barnprogram och barnböcker är oerhört könsstereotypa, så där har jag inte hittat någon hjälp. Jag brukar försöka byta ut namnen på personer i böcker, t.ex. ändra ”kapten Bengt Bölja” till ”kapten Berit Bölja”, men hon reagerar ju på att Berit har helskägg … Vi bor också i ett litet samhälle där det tyvärr inte finns några kvinnor i sådana yrkan som jag kan peka på. Har du några tips på böcker där personerna inte följer den rådande ”mallen” för vad tjejer kan och bör göra?

    /Helena

Comments are closed.