Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

augusti 2019
M T O T F L S
« jul   sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Dagsarkiv: 12 augusti, 2019

Börja skolan med Alfons Åberg

Börja skolan med Alfons ÅbergOm en vecka, nästa måndag, är det skolstart här där jag bor. Vad kan då passa bättre än att förbereda sig inför skolstarten med en bok? Börja skolan med Alfons Åberg är en ny bok där vi får följa med Alfons Åberg när han förbereder sig inför att börja i förskoleklass. Den allra första skoldagen är en viktig milstolpe där lärare, klasskamrater, klassrum och lektioner väntar på de blivande skoleleverna. Dessutom finns det mycket att lära sig – klockan, bokstäverna, att skriva och läsa, knyta skorna, vara med på skolgymnastiken. Det är mycket som kan vara lite pirrigt i början. Många barn har funderingar inför skolstarten och är kanske också lite oroliga över vad som kommer att hända. Böcker kan visa, beskriva och göra att barnet känner sig mer trygg.

Börja skolan med Alfons Åberg visar vad som kan hända i skolan och innehåller också tips och tricks, till exempel om lekar som är roliga på skolgårdar och tankar om att gå på toaletten i skolan. Boken fungerar bra att läsa både för de nyblivna förskoleklassbarnen och ettorna, men också för femåringarna som längtar tills det är deras egen tur. Det är inte mycket text i boken och den är inte upplagd som en berättelse utan innehåller mer korta avsnitt om olika delar inom skolans värld. Men det är en fin bok att bläddra i och läsa ett stycke här och var när det är något man funderar på eller vill lära sig mer om. Boken är skapad efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg så den som tycker om att läsa om Alfons känner snabbt igen sig i illustrationerna.

Börja skolan med Alfons Åberg är utgiven av Rabén & Sjögren och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller Bokus.