Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2020
M T O T F L S
« jan   mar »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Dagsarkiv: 12 februari, 2020

Bara fem minuter till

Bara fem minuter tillBara fem minuter till är en nyutgiven bilderbok från Bonnier Carlsen om något så fantastiskt som tid. Tid kan ju vara något som inte alltid är alldeles lätt för ett barn i förskoleåldern. Det är ju så konstigt med tid – har man tråkigt kan fem minuter vara jättelångt. Men om man gör något roligt eller är på kalas kan en timme flyga iväg så fort att man knappt hinner blinka. Varför är det så? Och vad menar pappa när han säger att det är lugn och skön pappa-tid, när det alldeles uppenbart är hög tid för lek?

Bara fem minuter till är en härlig bok som är både skriven och illustrerad av den prisbelönta illustratören Marta Altés. Med klurig text, roliga och träffsäkra illustrationer beskriver hon hur det kan vara när stora och små tänker olika om tid. Som när pappa ligger i sängen och inte vill kliva upp: ”Bara fem minuter till”, säger han då. Men gissa vad mycket ett syskonpar hinner stöka ner i köket på fem minuter! ”Vi har inte tid med det”, brukar pappa också säga ibland. Men det kan huvudpersonen inte alls förstå. De har ju alltid tid. Tid till att hitta nya vänner, busa, titta på fåglarna och plaska i pölar. Pappa är faktiskt ganska ofta rädd för att inte vara i tid, men det är aldrig huvudpersonen. När syskonen däremot är hungriga går tiden vääääldigt, vääääääldigt långsamt. Varför är det så?

Det här är en så himla fin bilderbok med underbara, charmiga illustrationer, kluriga funderingar, hög igenkänning för både barn och vuxna, stor träffsäkerhet samt ett fint barnperspektiv. En riktig högläsningspärla! Boken finns att låna på biblioteket eller köpa på Adlibris och på Bokus.