Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2020
M T O T F L S
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Temaläsning 2017

Jag kommer att köra utmaningen Temaläsning även under 2017. Varje månad har ett tema och man väljer själv om man läser en eller flera böcker på det temat. Här kommer årets teman:

Januari – Lättläst och lättsmält

Februari – Hjärta och smärta

Mars – Mångfald

April – Mordgåtor och mysterier

Maj – Mamma, pappa, barn

Juni – Landsbygd, glesbygd, hembygd

Juli – Jorden runt på en månad

Augusti – Inspiration och passion

September – Lärorikt

Oktober – Liv och död

November – Läskigt

December – Prisade böcker

Som ni ser kan man tolka dessa teman väldigt fritt och tanken är att det här ska vara en rätt så kravlös utmaning. En del månader kanske man läser många böcker på temat, andra månader blir det färre böcker lästa, kanske ingen bok alls någon annan månad, och det är också helt okej.

Man får också gärna uppmärksamma temat genom andra inlägg på sin blogg, man kanske tipsar om filmer, poddar, resmål, bloggar, länkar eller skriver andra inlägg som kan passa in på det aktuella temat. Här på bloggen tänker jag uppmärksamma respektive tema på olika sätt. Dels genom att recensera de böcker jag själv läser förstås, men förhoppningsvis också på andra sätt: tävlingar, omröstningar, författarintervjuer, författarpresentationer, gästinlägg osv. Förhoppningsvis kommer ni läsare också med förslag på vad ni vill läsa om kring de olika teman.

Sist men inte minst så finns det en facebookgrupp som heter Temaläsning 2017, där vi kan diskutera de böcker vi läser under månaden och ge varandra tips på böcker inom det aktuella temat.

Vad säger ni? Är det någon som vill hänga på? Kommentera här så lägger jag in er i listan. Ansök gärna också om att få bli medlem i Facebookgruppen. Hashtaggen för utmaningen är #Temaläsning2017.

4 kommentarer till Temaläsning 2017