Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2020
M T O T F L S
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Tematrio

Denna veckas tematrio handlar om tid. Såhär skriver LyranTiden går, men allt består eller hur är det man brukar säga? Många romaner handlar om tid på olika sätt och många har dessutom någon form av tidsangivelse i titeln. Berätta om tre romaner vars titel innehåller något som anspelar på tid!

       

Förr i tiden i skogen av Thomas och Anna-Clara Tidholm är en bilderbok som handlar om hur det var förr i tiden när folkskolan infördes i Sverige. Boken ges ut för att fira att folkskolan fyller 175 år i år.

Tidenboken är skriven av Pernilla Stalfeldt och den är en lärorik och rolig faktabok om tid för barn. Den handlar om allt som har med tid att göra och allt presenteras på ett pedagogiskt, men samtidigt humoristiskt sätt med massor av färgglada, uttrycksfulla illustrationer.

Skärmtid – Familjens guide till den digitala vardagen är ingen skönlitterär bok, men ack så viktig i dagens uppkopplade samhälle. Det är en bok för föräldrar och andra vuxna och det handlar om vad barn gör på nätet. Det finns gott om tips på hur man ska förhålla sig till barnens dataanvändning och nätanvändning, både när det gäller hur mycket tid som spenderas framför skärmen, men också till exempel på hur man kan hjälpa dem att skydda sig på nätet.

2 kommentarer till Tematrio