Gör ditt barn rikt

Gör ditt barn rikt är kort sagt en handbok för föräldrar som vill ge sina barn en god ekonomisk start i livet. Den handlar förstås mycket om sparande, om hur man kan bygga upp ett sparande till sitt barn med små medel och liten arbetsinsats. Hur man väljer mellan olika sparformer och hur man ska tänka när man till exempel har syskon i olika åldrar och hur man ska bygga upp en lönsam pengamaskin som växer från år till år. Men en betydande del av boken handlar om något annat, nämligen hur man lär barnen hantera pengar. Där handlar det förstås om veckopeng och hur man rent praktiskt gör kring det. Men det handlar också om hur man förmedlar ett sunt förhållande till pengar och värdefulla värderingar kring pengar till sina barn.

En del av innehållet i boken kan man som vuxen behöva reflektera kring själv också om man vill ge sitt barn de bästa ekonomiska förutsättningarna, för hur bra är man egentligen själv på att hantera pengar? Boken är lättläst och lättillgänglig och den kräver inga som helst förkunskaper om ekonomi. Det finns gott om tips och råd, såväl från författarna själva som från andra föräldrar och experter. Dessutom finns det konkreta exempel och illustrationer för att innehållet ska vara ännu enklare att förstå. Jag tycker att den här boken är ett måste för den som är förälder. Ekonomiintresserad eller ej, pengar är viktiga i dagens samhälle och det är väldigt viktigt att kunna förhålla sig till dem.

Gör ditt barn rikt är skriven av Jan Bolmeson och Charlie Söderberg. Den är utgiven av Forum förlag och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.