Tematrio – Trilogier

Det är länge sedan jag var med i Lyrans tematrio nu, men idag fick jag ett infall att kolla upp vilket tema det är denna vecka och det handlar om trilogier.

Uppmaningen lyder helt enkelt: Berätta om tre minnesvärda trilogier!

  1. Jag måste tyvärr kopiera Lyrans svar och nämna Kristina Sandbergs trilogi om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik. Den fångade mig verkligen och jag tänker fortfarande ofta på böckerna, trots att det nu är ett tag sedan jag läste och lyssnade på dem.
  2. En serie lite i samma stil, fast som handlar om en mängd olika personer kring lasarettet i Ekstad på 1950-talet är serien Lasarettet av Karin Wahlgren. Jag håller på att lyssna till första delen nu och är helt fast i den också. Tredje delen har precis kommit ut, så jag har mer kvar att njuta av.
  3. En annan trilogi som inte är klar ännu är Fredrik Backmans hockeyserie om Björnstad. De två första delarna slukade jag trots att jag är så långt ifrån en sporttok man kan komma. Ser fram emot tredje delen.

3 thoughts on “Tematrio – Trilogier

  1. Jag har de första två delarna i Wahlgrens trilogi hemma men har inte hunnit med att börja läsa dem ännu. Sandbergs trilogi är jag lite sugen på.

  2. Inte läst någon av dessa trilogier, men Karin Wahlgrens bokserie är jag rätt nyfiken på. Tack för tips!

Comments are closed.