Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Veckans topplista – vecka 43

veckans-topplista

I denna veckas topplista hos Johannas deckarhörna handlar det om Italien. Nu blir det dags att gnugga geniknölarna för att komma på böcker som kan associeras med detta land.

  1. Elena Ferrantes serie som börjar med Min fantastiska väninna lånas ut flitigt på mina bibliotek och jag har blivit sugen på att läsa dem, men inte tagit mig för ännu.
  2. Änglar och demoner, och de andra böckerna av Dan Brown, tyckte jag om när de kom eftersom de kändes så annorlunda. Men jag var ganska ung då. Frågan är om de skulle hålla för en omläsning?
  3. Själamakerskan av Michela Murgia kom för några år sedan och den blev jag lockad av, men läste aldrig då. Ska handla om kvinnor som är accabadora, dödens barnmorskor och därmed avslutar liv.
  4. I barnboken Lydias hemlighet möter vi en flicka som gör resor både i tid och rum för att träffa gamla konstnärer och får då veta intressanta saker om hur deras tavlor kom till och hur det är att leva som konstnär i respektive land under respektive århundrade. Hon gör resor genom sex århundraden och hamnar såväl i Rembrandts Holland som da Vincis Italien och det är en väldigt intressant och lärorik bok oavsett om man är intresserad av konst eller inte.
  5. Så till sist en bilderbok. I Min hemliga farbror ska Malte få åka och hälsa på sin farbror Luigi i Italien, alldeles själv! I en hel vecka! Men det som Maltes mamma och pappa inte vet är att Luigi har en liten liten cirkusbil som han åker omkring med och uppträder på gator och torg. Inte vet de heller att Luigi har lovat Malte att lära honom några cirkuskonster när han är och hälsar på…

10 kommentarer till Veckans topplista – vecka 43