Sanna Juhlin

Fröken Fotograf har tagit foto pÃ¥ Sanna JuhlinNästa vecka har mina bibliotek finfint författarbesök. Söråkersförfattaren Sanna Juhlin kommer nämligen hit för att berätta om sitt skrivande och sina böcker, samt ha en deckarskola tillsammans med barnen. Det är ju läslov nästa vecka och jag hoppas och tror att det ska dyka upp många barn som vill delta i aktiviteter på biblioteket då.

Sanna Juhlin har numera en lång författarkarriär bakom sig. Hon har skrivit såväl bilderböcker som kapitelböcker, och även någon vuxenbok. Hon har under sin karriär jobbat med många olika illustratörer och förlag, vilket kanske till en början ger ett lite spretigt intryck. Men på sistone har hon blivit känd för serien Hemliga trean, en barndeckarserie som för närvarande består av fyra böcker, men en femte är på gång.

Jag har beställt hem lite av Sannas böcker för att botanisera och läsa på lite inför författarbesöket och då tänkte jag att det ju kan passa bra att ha ett litet ”Sanna Juhlin-tema” här på bloggen. Därför kommer jag att lägga upp ett gäng recensioner imorgon, för att visa på bredden och mångfalden i hennes författarskap, och ge lite boktips inför de kommande författarbesöken.

Var är Lilly?  Hemliga trean och hundmysteriet  Lenny Fox : Den coolaste reportern i Dalen  Calles knasiga sommarlov Morrison räddar en kattunge  Fridolf den lilla bilen