Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Barnradions bokpris

Nu börjar det närma sig. På måndag börjar Barnradions bokpris-program att sändas. Som jag skrev i måndags så är det fem böcker som är nominerade och som har blivit lästa av en jury bestående av femte- och sjätteklassare från Rosengårdsskolan i Malmö. Nästa vecka, under Läslovet sänds fem radioprogram i P4, där juryn kommer att ägna ett program åt varje bok och diskutera viktiga frågor som tas upp i böckerna. Programmen sänds mellan 29 oktober till 2 november klockan 10:03-10:15 i P4. Man kan också lyssna på sajten eller i appen Sveriges Radio Play. Vinnarprogrammet sänds därefter den 4 november klockan 12:03 i P4 och då får man alltså veta vilken av de fem böckerna som vunnit.

De nominerade böckerna är:

  • Comedy queen av Jenny Jägerfeld
  • Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting
  • Risulven av Nina Ivarsson
  • Ella och Youtube-paniken av Linda Skugge
  • Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi

Jag har läst alla nu och idag kommer jag att publicera recensioner av samtliga fem böcker samt spekulera kring vilken bok som vinner.