Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

augusti 2019
M T O T F L S
« jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Boken om bovar

Boken om bovarBoken om bovar är en samling berättelser om bovar som funnits på riktigt för över hundra år sedan. De var ena riktiga skojare som lurade pengar av folk, men de var ändå rätt så harmlösa, vilket gör att Boken om bovar trots allt är en snäll och rolig bok. Här är en bok för de barn som vill lära sig saker, tycker om historia och som vill ha spännande berättelser. Större delen av boken handlar om tjuven Lasse-Maja. I många, korta kapitel berättas om hans liv och de brott han sägs ha begått. Vi får också möta två andra bovar, Victor Lustig som är känd som en av världens största svindlare och Taylor Barnum, mest känd som Bluffkungen. Om dem finns inte lika mycket fakta, men det är ändå intressanta öden vi möter. Boken är rätt lättläst med mycket luft på sidorna och många illustrationer. Dock är boken i ett litet pocketformat med svartvita (men jättefina!) bilder, vilket kan vara lite avskräckande för en del barn. Men den kan också funka som spännande, underhållande högläsningsbok.

Boken om bovar är skriven av Ulf Sindt och illustrerad av Anna Sandler. Den är utgiven av En bok för alla och finns på Adlibris och på Bokus.