Rum för kidsen

Bildresultat för rum för kidsenIsabelle McAllister är en av de stora profilerna inom inredning för barn. Hon är känd från många olika tv-produktioner, så som Äntligen Hemma och Fixa rummet, men också från flertalet tidningar som Family Living och Sköna hem. Hon har också drivit bloggen Dosfamily tillsammans med fotografen Jenny Brandt. Isabelle och Jenny har också tillsammans skapat boken Rum för kidsen där såväl barn som föräldrar kan hitta massor av inspiration till färgglada, originella, trivsamma, roliga, coola, oväntade och snygga barnrum.

I boken finns rum för barn i alla åldrar, från spädbarn till tonåringar. Här finns också bra tips när det gäller till exempel förvaring, syskon som delar rum eller trångbodda familjer där barnet inte har eget rum utan till exempel en vrå i vardagsrummet. Här finns också tips och råd för do it yourself-projekt och fakta om färglära, tapeter, belysning och annat. Hela tiden finns barnets perspektiv närvarande. Författarna betonar att det är viktigt att lyssna på barnen och att gärna låta inredningen av barnrummet bli ett projekt som man gör tillsammans med barnen snarare än åt barnen.

Troligen är Rum för kidsen den enda, eller åtminstone en av väldigt få, inredningsböcker på marknaden som helt och hållet har fokus på barnrum. Därför är boken ett välkommet tillskott. Jag tycker att det är jättekul att bläddra och inspireras, vilket även min blivande tolvåring tycker. Det finns också många smarta tips som jag tar till mig. Som att rita upp rum och möbler skalenligt på post it-lappar för att kunna flytta runt och hitta olika inredningslösningar istället för att behöva flytta om alla möbler på riktigt. Det finns också smarta tips för hur man kan låta barnrummet växa med barnet så man slipper köpa helt ny inredning vartefter barnet växer. Överhuvudtaget handlar det mycket om återbruk och att göra saker själv, vilket gör att boken passar familjer med olika plånböcker. Inredning till barn brukar ju annars kunna vara rätt dyrt, men här får man smarta tips som inte kostar så mycket pengar. Sist men inte minst så innehåller boken också intervjuer med ett gäng kids som dessutom låter oss få titta in i deras egna rum. Vill man ha inspiration har man alltså hittat helt rätt bok!

Rum för kidsen är utgiven av Bonnier Fakta och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Bokus.

2 thoughts on “Rum för kidsen

Comments are closed.