Bokcirklar

Jag har börjat läsa ”Bokcirkelns bekännelser” av Elizabeth Noble. Jag har bara läst en tredjedel än så länge, det är ingen sträckläsningsbok. Den handlar om fem kvinnor som startar en bokcirkel. 12 böcker avhandlas under lika många träffar. Som läsare får man alltså 12 stycken boktips på köpet, vilket är kul. Förutom böcker så avhandlas alla möjliga ämnen under bokträffarna och man får även följa de fem kvinnorna under deras vardag, mellan träffarna. Förutom boktipsen så påminner boken om Marian Keyes böcker. Väldigt lättläst bok, och den är stundvis rolig, men den ger inte så mycket. Dock tycker jag att själva temat var jättebra och inspirerande.

Jag har även bläddrat lite i ”En bok och en dagens, tack”. Det är ett tiotal kvinnor som startade en bokcirkel på sin arbetsplats. De träffades under en lunchtimme några gånger per termin och diskuterade en bok per gång. Resultatet blev sedan denna bok, med ett tiotal boktips och även tips på hur man startar en egen bokcirkel.

Jag är sugen på att själv vara med i en bokcirkel. Jag har testat ett par bokcirklar över nätet, men jag har liksom aldrig deltagit helhjärtat. Det är synd, kanske borde jag försöka igen, för irl verkar det svårare att hitta tillräckligt många som är intresserade att vara med.

Här i stan skulle de ha en barnvagnsbokcirkel på biblioteket. Tanken var att mammalediga skulle träffas en gång i veckan och diskutera böcker. Man skulle få ta med sig sina barn och det fanns även en liten baktanke att man skulle få träffa andra nyblivna föräldrar. Jag anmälde mig direkt jag läste reklamen om den. Men, jag blev också den enda som anmälde mig. Jag tycker att det är jättetråkigt, för idén var så himla bra. Jag känner ingen annan som har barn i min stad, och vill gärna lära känna andra mammor, och jag älskar att läsa och diskutera böcker. Så det vore verkligen kul att kombinera detta, men finns inte intresset, så kan man väl inte göra så mycket.

Jag kanske skulle bli mer aktiv på ”En bokcirkel på nätet” ändå. Det är ju trots allt jag som har valt den här månadens bok till och med 🙂 Jag valde ”Lord Nevermore” för att jag precis hade börjat läsa den och hade svårt att komma vidare i boken, så jag behövde en liten morot för att fortsätta läsa.