B-uppsats

Jag ska skriva B-uppsats i företagsekonomi nu den kommande månaden. Har gått runt ett bra tag och funderat på ämnesval. Helst vill jag skriva om bokbranschen, för det är ju där jag har mitt drömjobb. Men jag kommer inte på något att skriva om inom detta. Har ni något förslag så säg till 🙂

Jag har läst en del böcker under de senaste dagarna, inför mitt uppsatsval. Till exempel en bok om ekobrott. Jag var inne ett tag på att skriva om ekobrott, men tappade den inriktningen efter att ha läst boken, den var alltför oinspirerande tyvärr.

Som det ser ut nu, om jag inte lyckas få ett bra tips på ett ämne inom bokbranschen, så kommer jag istället att skriva om äldreomsorgen och dess organisation. Jag har jobbat inom vården till och från i tio års tid, medan jag pluggat, medan jag var gravid osv. Jag känner att jag kan den branschen ganska väl och jag vet på ett ungefär vad jag vill rikta in mig på med min uppsats. Den här dagen ska ägnas åt att surfa och leta material inför min B-uppsats.

Det värsta är att jag ska skriva C-uppsats i samma ämne under vårterminen… Det betyder ytterligare ett ämnesval!

I övrigt så läser jag boken ”Nybliven mamma” av Gro Nylander och jag är helt såld på den. Jag kommer definitivt att köpa den inför nästa barn. Jag fick svar på frågor som jag inte har fått svar på från någon annan bok. Jag önskar bara att jag hade läst den innan förlossningen, för det är just den tiden som boken fokuserar på; direkt efter förlossningen och framåt. En fråga jag har fått svar på är varför man tappar hår efter förlossningen (under amningen). Det beror på att man har hormoner under graviditeten, som gör att man inte tappar hår under den perioden alls. I vanliga fall tappar man ju en viss mängd hår varje dag, men det gör man alltså inte under tiden man väntar barn. När man sedan har fött barnet så försvinner hormonerna och man tappar då allt hår som man skulle ha tappat under graviditeten. Jag har själv undrat över varför jag tappar så stora mängder hår, men nu har jag alltså fått förklaringen.