Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

oktober 2018
M T O T F L S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Livetboken

Pernilla Stalfeldt har skrivit flera roliga böcker för barn, exempelvis Bajsboken, Kärlekboken och Dödenboken. Hennes senaste heter Livetboken (Rabén & Sjögren) och den är lika bra som de andra. Det är perfekta böcker för att förklara svåra saker för ett barn. Hur förklarar man vad livet är? Ja, enligt Pernilla Stalfeldt är det såhär:

Livet är allt man kan göra och se, titta på stjärnor, blunda och le.

I denna korta bok behandlas livet, från födsel till död. Mycket humor, men mycket klokhet och allvar också. Boken är utmärkt att läsa som den är, men den kommer mest till sin rätt när man kan samtala och diskutera med barnen medan man läser. Bilderna är också, som vanligt, helt fantastiska! En bok som man bara måste ha i bokhyllan, precis som de andra i serien.