Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Emil Wern – detektiv

Vi är nog många deckarälskare som har slukat Anna Janssons härliga deckare som utspelar sig på Gotland. Nu har det kommit en serie även för barnen. Anna Jansson har nämligen skrivit en serie deckare för barn med Emil Wern (Marias son) i huvudrollen. Med på ett hörn är förstås också Linda, Emils syster. Böckerna illustreras av Mimmi Tollerup och utges av Rabén & Sjögren. Hittills har tre delar i serien utkommit; Silverskatten, Klassresan och Riddarnas kamp. I oktober kommer del fyra.

Emil har en före detta kiosk som han använder som kontor för sin detektivbyrå. Tillsammans med Linda och hunden Molly löser han olika kluriga fall. Det är ett spännande persongalleri man möter i böckerna – är det bara jag som tycker att Sokrates påminner om grannen i Beck? Deckargåtorna är på lagom nivå för målgruppen, men ändå inte så enkla som man kan tro. Böckerna är spännande, roliga och lagom långa. De passar för barn från åtta år och uppåt. En perfekt sommarläsning, både för de som vill läsa själva och för de som föredrar högläsning.