Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

juli 2018
M T O T F L S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Fyrvaktaren

Trots att jag älskar svenska deckare, såväl i bok- som filmformat, så har jag inte läst Camilla Läckbergs böcker. Jag har läst någon av de första, men sedan har jag inte alls hängt med förrän jag nu i helgen läste Fyrvaktaren. Fyrvaktaren är den sjunde delen i Camilla Läckbergs Fjällbackaserie (Forum bokförlag). I Fyrvaktaren har ön Gråskär, eller Gastholmen som den kallas i folkmun, en central roll. Ön kallas för Gastholmen eftersom det sägs att de som dör på ön aldrig lämnar ön, utan de stannar kvar och har något att berätta för de levande. Till Gastholmen kommer Annie och hennes son en mörk natt. De flyr från något fruktansvärt och de flyr till den enda plats där hon någonsin känt sig trygg. Strax därefter hittas kommunens ekonomichef mördad i sin lägenhet. Först kan polisen inte alls förstå varför han är mördad. Snart visar det sig att han har besökt Gråskär och Annie strax innan han dog. Ju mer polisen börjar kartlägga den döde mannens liv, desto fler hemligheter kommer de på spåren.

Jag blev positivt överraskad av Fyrvaktaren. Jag vet inte varför jag slutade läsa Camilla Läckbergs böcker. Men nu kommer jag nog att låna hem de som jag inte läst och plöja igenom dem i sommar. Jag tycker verkligen om persongalleriet, framförallt att få följa Erika och Patriks vardag med småbarn, föräldraledighet och karriär. Miljöebeskrivningarna från Fjällbacka med omnejd är också härliga. Språket är enkelt och böckerna lättlästa. Har du inte läst Fjällbackaserien så är det ett perfekt tillfälle att göra det nu i sommar.

En kommentar till Fyrvaktaren