Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Häng med på cykel

Häng med på cykel är den naturliga uppföljaren till Häng med i trafiken som jag recenserat tidigare. Häng med på cykel har samma upplägg som i den förra boken. Man får lära sig viktiga regler för hur man cyklar, vilka märken och skyltar som är viktiga och vad som gäller på cykelbanan, i korsningar och i biltrafik. Boken innehåller en berättelse om Vera och Alim som ska cykla till sin kompis, så det pedagogiska är liksom inbakat i berättelsen, vilket gör att det blir så mycket roligare att ta till sig all fakta. I slutet av boken finns ett test, en klurig cykelbana, och om man klarar den så får man Lilla cykelmärket. Jag tycker att den har ett superbra upplägg och boken är inte bara lärorik utan också rolig, spännande och har fina illustrationer. Häng med på cykel är skriven av Grethe Rottböll och illustrerad av Erica Jacobson samt utgiven av Rabén & Sjögren.