Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Postcard killers

Jag har börjat nytt jobb, vilket innebär många timmar i bil per dag. Bilkörande innebär i mitt fall möjlighet att lyssna på cd-böcker. De senaste vändorna jag kört har jag lyssnat på Postcard Killers, det romanprojekt som Liza Marklund gjort tillsammans med den amerikanske författarkollegan James Patterson. Tillsammans har de skrivit en deckare som utspelar sig i flera europeiska orter. Boken handlar om ett par som åker runt och mördar andra par, runt om i Europas huvudstäder. Efter morden tar de foton på kropparna och skickar till en journalist i respektive stad. Här i Sverige är det Dessi Larsson som får vykortet när två personer mördas i Stockholm. Detta gör att hon får kontakt med amerikanen Jacon Kanon, mordutredare från New York, och tillsammans dras de in i en tempofylld och fasansfull mordgåta. Nu har ju jag lyssnat på en cd-bok och alltså inte läst boken, men jag tror att den här boken är lika lättläst och snabbläst som Liza Marklunds övriga böcker. Den har ett enkelt språk, men också ett påtagligt driv som för handlingen framåt. Cd-boken gav mig underhållning under min pendling, men mycket mer än så är det inte. Det är ingen berättelse som stannar kvar, det är ingen story som utmärker sig på något sätt. En rätt så vanlig medelmåttig deckare alltså.