Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ur havet stiger vågorna

Ur havet stiger vågorna är Annika Sjögrens tredje deckare. Hennes böcker utspelar sig dels i skolmiljö, dels i Härnösand, vilket gör dem unika bland deckare. Kanske är det därför jag tycker så mycket om dem, samt för författarens språk och berättarteknik förstås. Precis som de tidigare böckerna så handlar även denna bok om Louise Strandberg som är rektor på en grundskola i Härnösand. På skolan uppstår problem när en av lärarna misstänker att en elev blir misshandlad hemma. Louise kallar till ett möte med föräldrarna. Dagen efter uteblir Daniel från skolan och även hans lillebror uteblir från sin förskola. Louise förstår förstås genast att något är fel. Det är upptakten till en spännande historia som handlar om två familjers djupa hemligheter. Det här är en berättelse om otrohet, våld och skuld som ligger dolt bakom välputsade villafasader. Ur havet stiger vågorna är utgiven av Ordfront.