Recension: handkrämer

Nu när jag håller på att byta ut mina hudvårdsprodukter till ekologiska som är bra för både kropp och miljö har jag framförallt haft svårt att hitta bra ekologiska doftfria handkrämer. Hittills har jag testat två varianter och ingen av dem har jag tilltalats av.

Dermanord Hand Creme hoppades jag mycket på, eftersom jag gillar Dermanord Hair & Body så pass mycket. Jag mailade företaget för att dubbelkolla att produkten är doftfri eftersom det är så viktigt för oss. Jag fick till svar att den skulle vara doftfri, alltså fri både från syntetiska doftämnen och från eteriska oljor. Men nu när jag testar produkten så inser jag att den trots detta doftar alldeles för mycket för att den ska fungera för mig. Dessutom svider den på mina händer, den känns alldeles för stark. Jag brukar ha problem att tåla citronsyra eftersom jag är citrusallergiker, men det fanns ingen sådan i cremen. Men jag får samma svidande känsla som när jag använder produkter som innehåller citrus, så troligen är det väl Citrus Grandis jag reagerar på. Det jag däremot gillade med handkrämen var konsistensen, att den inte kladdar och att den snabbt absorberades av huden. Flaskan är också väldigt stilren och snygg. Men som sagt, den fungerar inte alls att använda för mig utan jag måste tyvärr ge bort den. Synd att Dermanord uppmuntrade mig att använda produkten och hävdade att den var doftfri. Där fick jag kasta 125 kr i sjön och jag är tillbaka på ruta ett igen – att försöka hitta en ekologisk doftfri handkräm som fungerar för mig…

Ingredienserna i Dermanord Hand Creme är : Aqua Purificata, Simmondsia Chinensis (Jojobaolja kallpressad), Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör), Cera Alba (Bivax), Brassica Napus (Rapsolja kallpressad), Glycerin (från raps), Lactic Acid (Mjölksyra), Cetearyl Alcohol (från kokos), Calendula Officinalis (Ringblomsextrakt), Tocopherol Acetate (naturlig E-vitamin), Cetearyl Glucoside (från kokos och majs), Citrus Grandis (Grapefruktkärnextrakt), Undecylenoyl glycin (från solros), Capryloyl glycin (från solros och kokos).

Nea of Sweden Hand & Foot Cream är en annan handkräm som jag testat. Den gillar jag tyvärr inte heller. Även där är doften för stark, trots att jag valde varianten Naturell, som ska vara utan eteriska oljor för doftkänsliga och barn. Där gillade jag också förpackningen. Flaskan har pump, vilket passar väldigt bra för handkrämer tycker jag. Konsistensen är också helt okej. Men jag kände mig inte återfuktad, även med denna produkt tycker jag att jag fick en lätt svidande känsla, även om det inte var så mycket som med Dermanords handkräm. Men, framförallt är det doften jag reagerade på hos Nea of Swedens handkräm. Tråkigt då den till och med marknadsförs som en handkräm för doftkänsliga…

Ingredienserna i Nea of Sweden Hand & Foot Cream är: Aqua purificata (renat vatten), aloe barbadensis (aloe vera), brassica napus (rapsolja), calendula officinalis (ringblomma), simmondsia chinensis (jojobaolja), cetearyl glycoside (vegetal), glycerine (glycerin), cera alba (bivax), glycine soya (sojabönolja), cetyl alcohol (cetylalkohol), lactic acid (mjölksyra), sodium benzoate (natriumbensoat), rosmarinus officinalis caprylic triglyceride (rosmarin antioxidant), potassium sorbate (kaliumsorbat), xanthangum (xantangum).