Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Livsstil & cancer – de 8 reglerna

Vår livsstil och våra kostvanor har drastiskt ändrats sedan stenåldern – på gott och ont. Men våra kroppar är desamma. Vår ämnesomsättning har exempelvis inte anpassat sig till de nya livsmedlen och kostvanorna. Vi har inte heller lyckats anpassa oss till de stillasittande liv som många av dagens människor lever. Följden blir livsstilssjukdomar som exempelvis cancer.

Faktum är att cancer faktiskt kan bekämpas genom att man åter kommer i harmoni med våra ursprungliga gener. Boken Livsstil & cancer – de 8 reglerna har identifierat åtta strategier som man kan följa för att minska risken att drabbas av cancer. Boken är skriven av flertalet rikt erfarna forskare och läkare, men all information presenteras på ett lättillgängligt sätt. Visste du till exempel att cancerceller måste ha socker för att kunna överleva? Om man minskar på sitt sockerintag så minskar man därför risken att drabbas av cancer och om man redan har insjuknat är det större chans att man blir frisk.

Livsstil & cancer är en intressant och läsvärd bok för alla som är intresserad av hälsa och kost. Boken är utgiven av Optimal förlag och skriven av Johannes F. Coy, Freerk T. Baumann, Jörg Spitz och Anna Cavelius.