Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

juli 2018
M T O T F L S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Sockerdrömmen

Mitt ex var glutenintolerant och jag minns vilken utmaning det var att hitta goda bakverk på stan eller att försöka baka glutenfritt själv. Många gånger försökte man skapa ett glutenfritt alternativ av ett vanligt bakverk som i vanliga fall innehåller gluten och sedan blev man besviken för att det inte smakade likadant… Men som tur är så finns det numera lite andra vägar att gå.

sockerdrommen-glutenfri-magi-i-koketSockerdrömmen – glutenfri magi i köket är en bok för alla som är glutenintoleranta eller som vill undvika gluten av någon annan anledning. Boken innehåller ett 70-tal recept med allt ifrån småkakor, bullar och mjuka kakor till bröd, pajer, tårtor och efterrätter. Allt inom bakning alltså. Författarnas utgångspunkt är att bakverken i boken inte ska vara det glutenfria alternativen, utan att de är till för alla, även den glutenintolerante. Tanken är att bakverken ska vara så välsmakande att det ska räcka att bjuda på dem, till alla, och att man inte längre ska behöva bjuda på vanligt fika till alla andra och ett tråkigt, inte lika gott, glutenfritt alternativ. Jag tycker att det är en härlig och egentligen rätt självklar utgångspunkt och jag tycker dessutom att författarna har lyckats väldigt bra.

I boken finns glutenfria recept som jag aldrig sett någon annanstans tidigare, eller vad sägs om drömmar, semlor, chokladskorpor, digestivekex, pepparkakor, makroner, massor av olika varianter på muffins och cupcakes, brownies, budapestrulle, chessecake i olika varianter, maränger, tryffel, pannacotta, frallor, pizza, lussekatter och flera olika tårtor.

Sockerdrömmen – glutenfri magi i köket är skriven av Linda Klintefjord, utgiven av Votum & Gullers förlag och ett måste att ha hemma för alla som vill kunna baka bakverk som är okej att äta för alla, även den som är glutenintolerant.

En kommentar till Sockerdrömmen