Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2018
M T O T F L S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Äntligen fri

antligen-fri-barnen-har-flyttat---vem-ar-jag-nuEn gång mamma, alltid mamma. Men när barnen är vuxna och har flyttat ut, hur förhåller man sig till föräldraskapet och till livet då? Under småbarnsåren längtar många efter att barnen ska bli större och klara sig mer själva så man får mer egen tid. Men när man väl står där, barnen har flyttat och man har all den där tiden. Vad händer då? Får man då äntligen den där totala frihetskänslan, eller kan det istället uppstå en tomhetskänsla?

Helena Harrysson har skrivit en bok om den där övergångsåldern. Hon har tagit sin utgångspunkt i sina egna känslor när den yngsta av hennes egna sex barn flyttade hemifrån. I boken Äntligen fri? varvas hennes egna erfarenheter med andra kvinnors tankar om den förändringen och om hur de hittade vidare i sina liv. Det här är en intressant och läsvärd bok om ett tema som det inte alls har skrivits särskilt mycket om tidigare i föräldraböcker. Boken är lättläst, engagerande och igenkännande.

Boken är utgiven av Alfabeta bokförlag.