Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vilken vecka?

vilken-vecka-nar-foraldrarna-skiljer-sigIgår skrev jag om Dela lika som handlar om Cilla, som bor varannan vecka hos mamma, varannan vecka hos pappa. Jag fortsätter lite på temat med skilda föräldrar. Vilken vecka?! När föräldrarna skiljer sig är skriven av Jennie Persson, illustrerad av Elin Lindell och utgiven av Natur & Kultur. I boken får vi bland annat möta Valter som sa ifrån till sina föräldrar om det eviga flängandet varannan vecka, Alma som fått bättre kontakt med sin pappa när hon började bo varannan vecka hos honom, Milo som nästan aldrig träffar sin pappa efter skilsmässan, Sigge vars föräldrar fortfarande bråkar trots att de inte bor tillsammans och om Hugo, vars två mammor flyttade isär men som fortfarande firar hans födelsedag varje år tillsammans med honom.

Boken består av flera intervjuer med barn som skildrar deras liv med separerade föräldrar. Men boken innehåller också listor på bra och dåliga saker med skilda föräldrar, för som med allt annat i livet så finns det ju faktiskt både positiva och negativa saker även med att ha skilda föräldrar. Det finns också tips från en jurist som berättar om vilka rättigheter man har som barn när föräldrarna skiljer sig liksom tips om vart man kan vända sig om man vill prata med någon eller behöver stöd. Dessutom finns det fakta om vårdnadstvister och ett kapitel om känslor och hur man kan känna sig när föräldrarna separerar.

Vilken vecka ingår i en serie där det tidigare utkommit två titlar: Stora syndboken och Pinsamt – Allt om stunderna du helst vill glömma, båda skrivna av Lisa Bjärbo och illustrerade av Elin Lindell.