Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bokbloggsjerka 13-16 mars

Denna veckans fråga i Bokbloggsjerkan kommer från Mia. Hon instagrammar ofta om nya böcker hon köpt eller läst och då får hon alltför ofta frågan från icke läsande människor: Hur hinner du läsa så mycket?

Själv tycker jag att jag läser alldeles för lite nuförtiden, men jag kan förstå att även folk i min omgivning kan ställa den frågan eftersom de inte läser alls. Med små barn, studier och jobb blir min lästid tyvärr alldeles för begränsad i det skede av livet som jag befinner mig just nu. Det jag saknar absolut mest är stunden innan jag somnar. Förr läste jag alltid en lång stund från det jag gick och lade mig tills det att jag släckte lampan (eller somnade med boken på magen). Med sambo som störs av ljuset och med (oftast) två barn i sängen är det en omöjlighet att läsa innan jag somnar nuförtiden. Dessutom är jag så trött efter mina intensiva dagar att jag oftast somnar så fort jag lägger huvudet på kudden. Jag saknar också de dagar då man kunde ligga flera timmar nedbäddad i soffan och bara sträckläsa en bra bok utan att bli störd.

Jag önskar alltså att jag hade ännu mer tid för att läsa. Inte minst för nöjesläsning. Nu går ju en hel del av min lästid åt till att läsa kurslitteratur eller böcker som jag ska recensera i jobbet. Men faktum är ju att jag faktiskt läser en hel del tid trots allt och detta förklarar jag helt enkelt med att läsningen är en så naturlig del av mitt liv att det är svårt att välja bort den. Jag prioriterar läsningen och struntar i många andra saker istället. Läsningen får vara mitt största fritidsintresse nu när möjligheten till egen tid är så begränsad. Exempelvis så tycker jag mycket om att skriva, sy, virka, pyssla, baka och mycket mer, men istället för att lägga tid på detta just nu så är det framförallt läsningen som jag lägger min lilla fritid på. Jag slötittar inte heller på teve, jag sitter inte långa stunder framför facebook och jag spelar inga spel. Anledningen till varför jag prioriterar läsningen är förstås för att läsningen ger mig så mycket. Jag mår bra av att läsa. Det är mitt sätt att koppla av från ett stressigt vardagsliv.

Jag försöker smyga in lästid där jag kommer åt. När barnen somnat, medan jag äter frukost, medan jag sitter på toa 🙂 Dessutom är det så att jag gärna läser ungdomsböcker och deckare, vilka ofta går snabbt att läsa. Överhuvudtaget så läser jag väldigt snabbt och det bidrar förstås också till att man läser fler böcker totalt sett. Ju mer man läser, desto snabbare blir man på att läsa. Sist men inte minst så har jag också oftast med mig en bok så jag kan läsa när man måste vänta någonstans (väntsalen hos läkaren, ett försenat möte osv).

8 kommentarer till Bokbloggsjerka 13-16 mars