Min första pärlplattebok och Pärlplattedjur

Photo by Barnboksbloggen on July 17, 2020. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Här är en guldgruva för förskolor, fritids och förstås alla barn som älskar att pärla med pärlplattor!

Min första pärlplattebok vänder sig till familjens minsta pärlare och här finns alla möjliga djur och varelser som man kan pärla: enhörningar, monster, apor, lejon, giraffer, hundar, grisar, sjöhästar, fiskar, fåglar, drakar och mycket mer. Alla djur presenteras med både text och mönster och dessutom anges hur många pärlor som behövs av varje färg. I boken finns också tips och tricks, beskrivning på hur man stryker de färdiga pärlplattorna och så förstås jättemycket inspiration i form av fina foton.

Pärlplattedjur vänder sig till lite äldre barn eller så kan barn och vuxna pärla tillsammans. Här finns beskrivningar på 30 olika djur. Här är det riktigt stora djur som kräver flera pärlplattor för att bygga och det blir otroligt häftiga kreationer. De presenteras tydligt och inspirerande på samma sätt som i förra boken.

Photo by Barnboksbloggen on July 17, 2020. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Båda böckerna är skapade av Anja Takacs och utgivna av Rabén & Sjögren. De rekommenderas varmt till alla pysselsugna barn. De finns att låna på biblioteken eller att köpa på Adlibris (här och här) eller på Bokus (här och här).