En bilderbok fylld av monster!

73710466_o_1.jpgNär ett monster föds är en otroligt charmig bilderbok som handlar om vad som händer (eller inte händer) när ett monster föds. Boken inleds med följande meningar:

”När ett monster föds… kan två saker hända.. Antingen är det ett långt-bort-i-skogen-monster, eller ett under-sängen-monster. Om det är ett långt-bort-i-skogen-monster så är berättelsen slut. Men om det är ett under-sängen-monster kan två saker hända. Antingen….”

Och så fortsätter berättelsen. Författaren Sean Taylor skriver i ett förord att han blivit inspirerad till berättelsen när han var på en fest i Brasilien och fick höra ”När en baby föds”, en traditionell brasiliansk dikt. Jag tycker att det är en jätterolig idé. Berättelsen känns spännande och fartfylld. Barnen vill gärna vända sida för att se vad som händer. Bilderna är helt fantastiska! Nick Sharratt har ritat dessa helt otroliga monsterbilder, fantasifyllda och färgglada. Jag fastnade verkligen för den här boken! Hoppas den finns med i många paket under granen i år.

Bokinformation:
Titel: När ett monster föds
Författare: Sean Taylor
Illustratör: Nick Sharatt
Förlag: Tiden
Övrig info: Bilderbok, passar för barn mellan 3 och 6 år.