Nedräkning – lättläst för mellanåldern

nedrakning_9185071593_96_3.jpgNedräkning är en lättläst bok skriven av John Townsend. Boken är utgiven av Argasso förlag och ingår i deras serie av lättlästa böcker som vänder sig till barn och ungdomar som är läsovana, har lässvårigheter eller har svenska som andra språk.

Boken handlar om Barney och Laura som är på skolresa. Barney råkar höra något som det inte var meningen att han skulle höra. Några skurkar diskuterar en hemlig plan. De tänker rikta en missil mot ett flygplan, fullt med folk. Barney och Laura är de enda som kan rädda alla människorna. Nedräkningen har börjat.

Det här är en thriller som går i ett snabbt tempo. Den är spännande och man läser gärna vidare för att se hur boken slutar. Boken riktar sig till mellanåldern, ungefär från 11 år och uppåt. Den har luftiga sidor, stor text och korta kapitel. Boken är också illustrerad med bilder i mangastil.

Bokinformation:
Titel: Nedräkning
Författare: John Townsend
Förlag: Argasso
Övrig info: Lättläst bok för mellanåldern, 11 år och uppåt. Passar läsovana, de med lässvårigheter och de med svenska som andra språk.