Hon vet allt om oss

Hon vet allt om ossHon vet allt om oss handlar om Corinne som byter skola för att börja om. Hon vill inte längre vara den där tjejen som förlorat sin mamma och som alla tycker synd om. Ingen ska få veta hur det ligger till. En dag upptäcker Corinne och hennes nyfunna vänner skolkuratorns övergivna rum i en del av skolan som är stängd för renovering. I det rummet blir Corinne någon annan, precis som hon ville. Det börjar som en lek att hon tar plats i kuratorns stol och låter de andra kompisarna komma till henne för att prata ut. Leken övergår dock snart i allvar. En efter en kommer de andra tillbaka för att avslöja sina innersta hemligheter för henne. Corinne lyssnar och tar emot. För om man är den som försöker hjälpa behöver man inte tänka på det man själv är rädd för…

Hon vet allt om oss är en bok för mellanåldern. Kanske framförallt för de som gillar relationer och brukar grubbla på olika saker. Ramberättelsen är helt unik, med en mellanstadietjej som agerar kurator för de andra i klassen. Och det är en rolig idé. Men tyvärr tycker jag att berättelsen inte känns riktigt trovärdig. Jag fastnar inte för karaktärerna och tycker mest att berättelsen känns seg. Synd eftersom jag gillade Kajsa Gordans tidigare bok Om jag får stanna väldigt mycket. Dock bör man ha i åtanke att jag trots allt inte tillhör målgruppen. Kanske tänker barnen i slukaråldern på ett helt annat sätt om berättelsen än jag.

Hon vet allt om oss är alltså skriven av Kajsa Gordan. Den är utgiven av Rabén & Sjögren och den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.