Julens söta saker

Julens söta saker (inbunden)Julens söta saker kom egentligen förra året, men av någon anledning så recenserade jag den inte då. När jag hade tema jul förra veckan dök den upp och eftersom jag inte hittat något inlägg om boken från förra året så skriver jag om den nu istället. I Julens söta saker har Therésia Erneborg samlat sina allra bästa julrecept. Boken innehåller allt ifrån svenska välkända klassiker till utländska julfavoriter och som pricken över i helt nya, läckra blivande favoriter. Boken innehåller kakor, bullar, efterrätter, julgodis och dessutom tips på allt möjligt, som hur man gör sin egen adventskalender, hur man väljer rätt julgran, hur man gör ett pepparkakshus och hur man serverar en riktigt bra adventsbrunch.

Boken är indelad i kapitlen Mjuka kakor och muffins, Bullar och söta bröd, Småkakor, Efterrätter, och Julgodis. Längst bak i boken finns också ett receptregister. Vad sägs om recept som Julmustkaka, Glöggmuffins, Julkryddad pumpapaj, White Christmas Cake, Julpavlova, Polkagriscookies, Pepparkakspannacotta, Saffranssemifreddo och Vit ischoklad. Dessa och många fler recept finns i boken varvat med mer klassiska recept på lussekatter, knäck och pepparkakor.

Julens söta saker är en jättefin bok för den som vill ha en bra samling julrecept med såväl traditionella som nyskapande recept. Bara genom att bläddra i boken får man en härlig julstämningskänsla i kroppen. Boken är också fylld av fina färgfoton som bidrar ytterligare till julstämningen. Boken är skriven av Therésia Erneborg, med foton av Josefin Casteryd och den är utgiven av bokförlaget Votum. Boken finns bland annat att köpa på Bokus och på Adlibris.