Mina första år-böcker

first1.jpg

Jag fick en kommentar till bloggen från Bitten: Vilken är bäst av Mina första år-böckerna? Jag vill ha den maffigaste, där man kan klistra in en massa saker och där man även kan skriva om graviditeten och inte bara från när barnet är fött. Har surfat runt lite, men man får ju sällan se annat än framsidan och vill inte ”köpa grisen i säcken”. Vilken tror du skulle passa oss bäst?

first2.jpg Det är svårt att välja, för det finns många bra, men den bok jag själv har köpt och tycker väldigt mycket om, och som har blivit min favorit när det gäller fyll-i-böcker, är:

Mina första år – Från mammas mage till första sommarlovet, en fyll-i-bok. Formgiven av Anna O Söderström. Förlag Anna O Formgivning. Kostar 231 kr på Adlibris.

Den här boken har hård framsida och ringpärm inuti. Det betyder att man kan riva ut de sidor man inte vill ha med. Boken är indelad i åtta kapitel: Din familj, I mammas mage, Första gången, Dagboken, Högtider, Tokigheter, Dagis och skola, Teckningar och foton. Som ni ser så finns det gott om plats att berätta om allt från graviditet, förlossning, första tanden, första steget och favoritleksaker, precis som det brukar vara i första året-böcker. Men dessutom finns det utrymme för att skriva dagbok, vad som händer i barnets liv månad för månad och år för år. Man kan fylla i tokigheter, alltså när barnet säger eller gör roliga, minnesvärda saker. Dessutom finns det gott om plats för teckningar och foton. Sidorna är färgglada och har en snygg, stilren design med läckra illustrationer. En fördel är att boken räcker från graviditet till barnets skolstart, så man har verkligen allt samlat. Den här boken känns modern och även väldigt flexibel. Det finns mycket att fylla i och mycket utrymme för egna saker, samtidigt som man kan välja att riva ut sidor man inte vill ha med, eftersom det är ringpärm.
first3.jpg