Nova och Dante

Nova, Dante och friheten  Nova, Dante och tävlingen

Nova, Dante och friheten är den första boken i den lättlästa serien om Nova och hästen Dante. Nova har äntligen fått sommarlov efter ett långt kämpigt läsår i skolan. Hon är i huset på landet med sin familj och en kväll möter hon och pappa en häst som har rymt. Han är den vackraste hon sett och det känns som att han har valt henne. Nova får börja ta hand om Dante som hästen heter och de får snabbt en speciell relation. Det visar sig att Dante älskar friheten lika mycket som Nova. Men Dante är bara till låns. Han har egentligen en ägare som heter Eddie och snart är det höst och dags att åka tillbaka till stan igen för Nova och hennes familj.

Andra boken i serien heter Nova, Dante och tävlingen. Nova fick ta med sig Dante in till stan igen eftersom hon fick honom som fodervärdshäst. Det är dags för hopptävling på ridskolan och hon vill gärna ställa upp med Dante. Hon vet ju att han kan hoppa eftersom de hoppade riktigt högt i skogen i somras. Men tävlingen är inne i ridhuset, en plats där Dante avskyr att vara. Kommer Nova och Dante att kunna tävla tillsammans?

Böckerna om Nova och Dante är lättlästa, men rymmer ändå så mycket. Kärleken till hästar förstås, men också relationer och hur jobbigt det kan vara när man har svårigheter i skolan. Med hjälp av Eddie börjar Nova förstå varför det går så trögt för henne i skolan. Jag ser fram emot att läsa fler böcker om Nova, Dante och Eddie. Jag vill veta hur det går för dem.

Böckerna är välskrivna, språket flyter lätt och det är svårt att sluta läsa. De är skrivna av Fredrik och Maja Hardenborg och utgivna av Nypon förlag.