Sam och Sigge och den första julen

sam-och-sigge-och-den-forsta-julenSimon och Eric tröttnar aldrig på att höra sin mammas berättelser om deras älskade shetlandsponnyer Sam och Sigge. Medan snöflingorna sakta dalar ner utanför fönstren och brasan sprakar i den öppna spisen sätter sig Eric och Simon tillrätta för att höra på sin favoritsaga, nämligen den om hur familjen och ponnyerna firade den första julen i Sverige. Mamma börjar som hon alltid gör och sedan förvandlas deras liv till en saga. Eric och Simon blundar, lyssnar och njuter, tills dess att de somnar fastän de inte vill…

Sam och Sigge och den första julen är en underbar julsaga om de älskade shettisarna. Ett mysigt vinteräventyr med mängder av vackra färgillustrationer. Ett måste för alla hästälskande tjejer och killar. Det är Lin Hallberg som skriver böckerna om Sam och Sigge och Margareta Nordqvist illustrerar dem. Deras böcker om den vita lilla shetlandsponnyn Sigge älskas av barn i alla åldrar. De har vunnit flertalet priser och de toppar listorna över både försäljning i bokhandlarna och utlåningar på biblioteken. Böckerna är välskrivna och väldigt bra. Jag gillar speciellt att det är två killar i huvudrollen.

Sam och Sigge och den första julen vänder sig till barn mellan 6-9 år och är tänkt som läsa-själv-bok för nybörjarläsarna, men självklart fungerar den också som högläsningsbok. Boken är del 5 i serien om Sam och Sigge.Boken är utgiven av Bonnier Carlsen.