Temaläsning 2016

TemalasningJag har grymt många böcker i min oläst-hylla och fler fylls hela tiden på. Igår sorterade jag om mina böcker utifrån genre för att lättare kunna se vilka böcker jag egentligen har. Då kom jag på att 2016 ska jag ägna åt temaläsning. Jag hoppas att det blir fler som vill hänga på min utmaning. Här är de teman jag tänkte fokusera på:

Januari – Sanna berättelser och biografier
Februari – Kärlek, relationer och feelgood
Mars – Kvinnliga författare
April – Deckare
Maj – Barnböcker
Juni – Hyllvärmare och klassiker
Juli – Historiska böcker
Augusti – Ungdomsböcker
September – Faktaböcker
Oktober – Fantasy och övernaturligt
November – Skräck och spänning
December – Jul och nostalgi

Förhoppningsvis så blir vi några som vill anta utmaningen. Jag har startat en facebookgrupp som heter Temaläsning 2016, där vi kan diskutera de böcker vi läser under månaden och ge varandra tips på böcker inom det aktuella temat. De teman jag lagt upp här tänker jag att man kan tolka väldigt fritt. En och samma bok hör ju ofta till flera olika kategorier/teman och det gör inget. En del månader kanske man läser många böcker på temat, andra månader blir det färre böcker lästa, kanske ingen bok alls någon annan månad, och det är också helt okej.

Här på bloggen tänker jag uppmärksamma respektive tema på olika sätt. Dels genom att recensera de böcker jag själv läser förstås, men förhoppningsvis också på andra sätt: tävlingar, omröstningar, författarintervjuer, författarpresentationer, gästinlägg osv. Förhoppningsvis kommer ni läsare också med förslag på vad ni vill läsa om kring de olika teman.

Vad säger ni? Är det någon som vill hänga på?

Ansök gärna om att bli medlem i Facebookgruppen. Och sprid gärna info om utmaningen så att så många som möjligt är med.

18 thoughts on “Temaläsning 2016

  1. Det låter roligt – det blev inte många böcker lästa/lyssnade på för min del under 2015, men jag gör gärna ett försök under det nya året 🙂

  2. I Januari valde jag boken Allt för er – en sann historia av Gunilla Lindh och Cecilia Skoglund.
    Kram Cissi

Comments are closed.