Hjälp ditt barn med…

Hjälp ditt barn med studieteknik genom hela grundskolan och gymnasiet   Hjälp ditt barn med engelska genom hela grundskolan och gymnasiet

Hjälp ditt barn med… är en serie böcker från Tukan förlag som är jättebra att ha hemma i bokhyllan för dig som är förälder. Det finns många olika titlar, till exempel Hjälp ditt barn med matte, Hjälp ditt barn med svenska och Hjälp ditt barn med biologi, kemi, fysik. Den här veckan har jag tittat lite närmare på två av böckerna i serien som heter Hjälp ditt barn med engelska och Hjälp ditt barn med studieteknik.

Hjälp ditt barn med engelska

De flesta av oss som har barn i skolåldern idag har väl läst engelska själva under skoltiden. Men det kan ju ändå variera väldigt mycket vilken nivå vi ligger på i engelskan idag. En del har jobb där de dagligen använder engelska, en del tittar mycket på film eller läser böcker på engelska, en del reser mycket i länder där engelska används och en del har knappt använt engelskan sedan studenten. De allra flesta av oss kanske ändå känner att det är mycket man inte kommer ihåg från sin egen studietid, inte minst när det gäller grammatiken. Det är inte alltid helt lätt att hjälpa sina barn med läxorna när man själv inte kommer ihåg eller inte kan. Då kan den här boken vara till mycket stor hjälp. Här förklaras det engelska språkets fyra grundpelare: grammatik, interpunktion, stavning och kommunikation på ett nytt och annorlunda sätt. Det är intressant, lärorikt, pedagogiskt och lättillgängligt. Layout, färg och form används för att förtydliga, visa på exempel och skilja mellan olika begrepp. Perfekt för dig som vill kunna hjälpa ditt barn med engelskan utan stress och frustration, men faktiskt också väldigt bra för oss vuxna som känner sig lite ringrostiga när det gäller engelska och som vill fräscha upp sina egna kunskaper oavsett om man har barn i skolåldern eller inte.

Hjälp ditt barn med studieteknik

En bra studieteknik underlättar verkligen för barnen, och det gäller inte bara i högre studier utan det är bra att lägga grunderna för sin studieteknik redan i grundskolan. I den här boken presenteras massor av konkreta redskap och verktyg för hur man kan läsa snabbare, hitta information mer effektivt, bedöma information på ett källkritiskt sätt, göra bättre anteckningar, svara på frågor på rätt sätt och så vidare i all oändlighet. Tanken är att man som förälder ska kunna hjälpa sitt barn till en bättre studieteknik, men även här gäller att boken lika väl kan användas av tonåringar, ungdomar, vuxenstuderande och pedagoger. Det är ett lättläst, men oerhört innehållsrik och matnyttig bok. Ett stort plus för den inspirerande och peppande formgivningen.